Mascota BDM

Evita greselile cand achizitionezi un sistem de invelitoare. Ai 10 strategii pentru a sti cum sa alegi oferta corecta!

DORESC GHIDUL

BDM Roof System - Distribuim tigla metalica Bilka, Budmat, Decra

Promo Ticket Facebook Portofoliu

De ce sa nu montezi tigla metalica pentru tabla faltuita veche

In Romania sunt foarte multe acoperisuri realizate din tabla faltuita zincata. Si cum majoritatea au fost montate acum mai bine de 20 de ani, au ajuns la stadiul in care ar trebui renovate.

7 din 10 clienti, care ne solicita oferte pentru renovarea acoperisurilor realizate cu tabla faltuita zincata, ne intreaba daca putem monta tigla metalica peste tabla veche. Si, din pacate ii dezamagim. Pentru ca le spunem ca nu se poate.

Da, ii dezamagim la aceasta intrebare, pentru ca acestia si-ar dori sa faca o economisire de costuri, prin omiterea decopertarii invelitoarii vechi. 

De ce prefera “meseriasii” sa monteze tigla metalica peste tabla zincata?

E simplu, pentru ca au o calitate indoielnica a serviciilor de montaj prestate si in cazul in care ar aparea infiltratii prin invelitoarea din tigla metalica proaspat montata, acestea vor fi preluate de tabla zincata de dedesubt.

Astfel, pacalesc clientii de 2 ori prezentandu-le ideea ca pot economisi niste bani daca nu decoperteaza invelitoarea din tabla zincata . Odata cu un montaj facut in viteza si de o slaba calitate si in al doilea rand cu un sistem de invelitoare cu vicii ascunse, care va genera costuri mari pentru respectivii beneficiari in anii ce vor urma.

Dar cum misiunea noastra la BDM Roof System este sa realizam cele mai durabile sisteme de invelitori cu tigla metalica pentru clientii nostri, nu am putea accepta un astfel de compromis, care in timp ar genera costuri imense clientilor cu mentenanta acoperisului. Astfel ca etica noastra profesionala ne face sa refuzam sa montam tigla metalica peste invelitoarea veche de tabla faltuita.

In acest articol vreau sa explic de ce este o foarte mare greseala sa montezi tigla metalica peste invelitoarea veche de tabla zincata.

Schimbarea climei din interiorul casei

Daca in trecut, din cauza modului in care erau construite casele, prin pereti, geamuri si usi se pierdea aproximativ 65%-70% din caldura din interiorul casei, odata cu dezvoltarea tehnologiilor de termoizolatie lucrurile s-au schimbat.

In zilele noastre este regula sa ai o termoizolatie de 10-15 cm fie din polistiren sau vata bazaltica, iar ferestrele din tamplarie PVC cu geam triplu devin din ce in ce mai mult optiunea numarul 1 pentru clienti. 

Astfel s-a redus foarte mult din pierderile de caldura prin pereti si ferestre, si s-a ajuns ca aproximativ 40% din caldura din interiorul casei sa fie pierduta prin acoperis. Si, in momentul in care aerul cald iese din casa si interactioneaza cu spatele invelitorii metalice va condensa. Cantitatile de umiditate create sub invelitoare sunt invers proportionale cu calitatea termoizolatiei realizate la nivelul acoperisului.

Importanta ventilarii invelitorii

Cand investim in realizarea unui acoperis cu tigla metalica, ne asteptam sa reziste peste 50 de ani. Bineinteles, durata de viata a invelitorii e influentata de mai multi factori, despre care poti citi intr-un alt articol scris de noi (Vezi detalii….) 

Dar cum in acest articol vorbim despre renovarea invelitorilor cu tabla zincata voi face referire doar la aceste aspecta.

Aerul cald, cel mai usor corp din casa, se va inalta spre zona acoperisului. Si asa cum am precizat anterior, datorita noilor tehnologii de termoizolare, astazi avem cantitati mult mai mari de aer cald care ajung in cel mai inalt punct al casei.

Ajuns acolo acesta ar trebui sa paraseasca interiorul casei prin folia anticondens, iar ulterior sa fie preluat de curentii de aer creati sub invelitoare cu ajutorul sistemului de ventilare si eliminat de sub aceasta.

Asta inseamna ca folia anticondens si elementele de ventilare sunt doua componente esentiale in durata de viata a unui acoperis realizat cu tigla metalica. Si iti recomand sa citesti articolul despre cum alegem o folie anticondens performanta (vezi detalii…)

Daca ar fi sa montam un sistem nou de invelitoare din tigla metalica peste tabla faltuita zincata, nu am face decat sa acceptam ca acoperisul sa nu se mai ventileze. Pentru ca aerul cald nu va parasi interiorul casei, va ramne blocat sub tabla zincata, unde va condensa. Iar umiditatea creata va patrunde in structura de lemn a acoperisului, ceea ce va accentua degradarea acesteia. 


Si exista riscul ca, in perioadele exterm de reci, cantitatea de condens creata sub tabla zincata sa fie atat de mare incat sa genereze chiar infiltratii in interiorul casei. 

Daca te vei gasi in situatia in care sa ai dat o suma de bani pe o invelitoare noua din tigla metalica, montata peste invelitoarea din tabla zincata, si ai infiltratii in casa din cauza condensului excesiv creat sub vechea invelitoare, nu vei avea altceva de facut decat sa decopertezi ambele invelitori si sa montezi corect o noua invelitoare. Fapt total de nedorit pentru ca asta ar insemna COSTURI IMENSE.

Costul neprevazut cu inlocuirea scandurii

Un lucru care este foarte bine de stiut cand renovezi o invelitoare din tabla zincata este ca mai mult ca sigur vei avea de inlocuit o parte din scandura acoperisului.

Pentru ca asa cum am explicat anterior o cantitate de aer cald se inalta pana la nivelul acoperisului, in momentul in care interactiona cu tabla zincata, condensa si genera umiditate in scandura.

La 9 din 10 cazuri in care, daca te uitai din pod la scandura, puteai sa afirmi ca aceasta se prezinta intr-o stare buna. Dar, din cauza fenomenului prezentat anterior, fata scandurii care a stat in contact cu tabla zincata a fost afectata. Si in momentul decopertarii constatam ca aceasta si-a pierdut o buna parte din rezistenta.

Daca ai termoizolat constructia si ai si inlocuit geamurile vechi cu sistemele de termopan, inainte de a inlocui invelitoarea, cu siguranta ca scandura de lemn a fost si mai mult afectata asa cum poti vedea in pozele de mai jos, facute la lucrarile la care am inlocuit tabla zincata veche cu un sistem nou de tigla metalica.


Astfel ca e bine ca, atunci cand renovezi o invelitoare veche realizata cu tabla faltuita zincata sa iti bugetezi si o anumita suprafata de scandura de inlocuit. Iar daca esti unul din cei 10% norocosi care a avut un pod extrem de bine ventilat, cu siguranta vei putea folosi banii respectivi pentru orice altceva ai dori.

Sper ca ti-a fost de folos acest articol.

Daca iti doresti sa te ajutam sa ai un acoperis care sa reziste pe bune peste 50 de ani contacteaza-ne pe Whatsapp aici si cei mai buni consilieri de vanzari din aceasta industrie te vor ajuta cu drag!

Un ACOPERIS SANATOS iti doresc!

Livrati sistemele de invelitori in toata tara?

Da, facem livrari in toata tara. In functie de zona, livrarile se fac intre 24 si 72 de ore de la lansarea comenzii. Transportul este gratuit.

Cum pot afla cat ma costa acoperisul?

Poti afla costul aproximativ al acoperisului folosind calculatorul de cost -> http://bit.ly/calculator-cost-acoperis . Iti poti configura oferta in functie de tipul, tiglei metalice, calitatea materiei prime, tipul de folie, accesorii si sistem de scurgere. Sau ne poti contacta la telefon 0756 112 111

 

Te-ar mai putea interesa si:

recomandare tigla metalica budmat

Recomandare Tigla Metalica: Budmat Venecja

Ai nevoie de o recomandare în privința alegerii țiglei metalice? Te scutim de zeci de ore de cercetări și vizionări! Descoperă cea mai bună țiglă metalică: Budmat Venecja. Singura țiglă metalică care poate PE BUNE sa atingă o durată de viață de

Afla mai mult »