Mascota BDM

Evita greselile cand achizitionezi un sistem de invelitoare. Ai 10 strategii pentru a sti cum sa alegi oferta corecta!

DORESC GHIDUL

BDM Roof System - Distribuim tigla metalica Bilka, Budmat, Decra

Promo Ticket Facebook Portofoliu

Ce tip de invelitoare sa alegi pentru acoperis?


Postat de: Mircea - Expert BDM Roof System

10 noiembrie 2021

 

Ce tip de invelitoare sa alegi pentru acoperis, tigla metalica sau tigla ceramica?

Cu siguranta, inante sa te apuci sa iti construiesti casa sau cand iti planificai schimbarea invelitorii vechi, ai trecut prin provocarea alegerii sistemului de invelitoare pe care il vei folosi pentru constructia acoperisului, tigla metalica sau tigla ceramica?

Arhitectul recomanda utilizarea anumitor produse in functie de tipul de proiect ales. Prietenii iti recomanda produsul folosit de ei. Auzi tot felul de idei si pareri de la specialisti, mai mult sau mai putin, in acoperisuri.

Fiecare sistem de invelitoare vine cu avantajele si dezavantajele lui.

Daca iti doresti sa achizitionezi un sistem de invelitoare cu costuri cat mai mici, vei alege cu siguranta tigla metalica.

Daca iti doresti un acoperis care sa aiba o durata mare de viata, fara sa isi piarda din proprietati, vei alege tigla ceramica, chiar daca pretul este semnificativ mai mare.

Poate nu ai o structura a acoperisului foarte rezistenta si vei avea nevoie de o invelitoare usoara. Dar totusi iti doresti sa fie izolat fonic, sa aiba o termorezistenta cat mai buna. In acest caz vei opta pentru un acoperis cu tigla metalica acoperita cu roca naturala.

In continuare vom detalia avantajele si dezavantajele pentru urmatoarele tipuri de invelitoare:

-Tigla metalica;

-Tigla ceramica;

-Tigla metalica acoperita cu roca naturala.

Oricand consultantii nostri de vanzari iti stau la dispozitie pentru detalii suplimentare si te vor ajuta sa alegi invelitoarea potrivita pentru acoperisul tau.

Acoperis cu Tigla metalica

Tigla metalica este in prezent cel mai vandut sistem de invelitoare de la noi din tara, avand un procent de 70% din piata de acoperisuri din Romania (conform www.zf.ro ).

Avantaje tigla metalica:

-Pret mic: tigla metalica se produce in grosimi cuprinse intre 0.35mm-0.6mm. Indiferent de bugetul disponibil, gasesti o varianta de produs care sa se incadrezi. Daca doresti sa ai o calitate superioara cu o durata de viata mai mare, vei plati mai mult, dar tot nu vei ajunge la nivelul de pret al tiglei ceramice;

-Greutate redusa: in functie de grosimea si calitatea materialului ales, tigla metalica are o greutate pe metru patrat cuprinsa intre 4-5.5 kg;

-Estetica placuta si gama larga de culori: ai la dispozitie un numar mare de modele de tigla metalica, care pot fi produse in peste 25 de culori, fie ele lucioase sau mate;

-Durata de viata: un acoperis cu tigla metalica are o durata de viata medie de 20-30 de ani (aceasta este realitatea). Anumite produse pot avea o durata de viata de peste 50 de ani (BudMat Venecja) . Nu toate invelitorile metalice au aceasta durata. Durata de 50 de ani, poate fi atinsa doar daca se respecta anumite conditii(modul de depozitare a materiei prime, tehnica de productie, tipul de accesorii folosite, calitatea montajului );

-Montaj usor si rapid: 100 mp de acoperis pot fi montati chiar si intr-o singura zi;

-Costuri reduse cu intretinerea;

-100% recliclabil.

Dezavantaje tigla metalica:

-Termorezistenta scazuta: acesta este un dezavantaj al tiglei metalice. Vara tabla poate atinge temperaturi de pana la 80O C. Acest fapt va duce la scaderea confortului din mansarda si va creste cheltuielile cu racirea incaperilor cu pana la 25%.

-Ventilare slaba: acest fapt va creste cantitatea de condens de sub tigla metalica, ceea ce va duce la diminuarea duratei de viata a intregului acoperis(structura de lemn, termoizolatie, invelitoarea metalica). In sunt foarte putin populare elementele care ajuta la reducerea acestui fenomen;

-Dupa o perioada de timp tigla metalica se decoloreaza si nu mai are proprietatile estetice initale.

 

Acoperis Tigla Metalica acoperita cu roca naturala:

Sistemul de invelitoare din tigla metalica acoperita cu roca naturala este supranumit “acoperisul perfect”.

De ce este tigla metalica acoperita cu roca naturala supranumita “acoperisul perfect”?

Avantaje tigla metalica acoperita cu roca naturala:

-Perfect etans chiar si la pante mici in cele mai dure conditii meteo.

-Durabilitate de pana la doua generatii cu garantie non limitativa in primii 30 de ani.

-Rezistenta mecanica ridicata, menita sa faca fata chiar si fenomenelor meteo extreme.

-Estetic, Decra ofera toate formele traditionale de acoperis intr-o paleta coloristica debordanta.

-Cu doar 7 kg/mp, un acoperis Decra de 150 mp incape pe un singur palet.

-Zgomot redus de pana la 60 dB sub actiunea ploii si montaj pe sistem subventilat.

-Se ventileaza mai bine decat tigla metalica.

-Reciclabil.

Dezavantaje tigla metalica acoperita cu roca naturala:

-Este o invelitoare cu un pret dublu comparativ cu tigla metalica.

-Datorita panourilor mici instalarea se face intr-un timp mai indelungat.

Acoperis cu Tigla Ceramica

Avantaje tigla ceramica:

-Este produsul care acea cea mai mare durata de viata, 80-100 de ani, iar anumite tigle ceramice pot avea o durata de viata de peste 100 de ani.

-Este termorezistenta. Tigla ceramica protejeaza cel mai mult casa de frig in caz de ger.

-Nu se decoloreaza. Este rezistenta la acizi si chiar la excrementele pasarilor.

-Se ventileaza. Datorita montajului tiglelor de aerisire, invelitoarea cu tigla ceramica are cel mai mic grad de condensare sub invelitoare. Astfel structura de lemn nu sufera deteriorari si va rezista mult in timp.

-Aspect placut.

Dezavantaje tigla ceramica:

-Greutate mare;

-Montaj mai dificil;

-Costuri mai mari(aproximativ duble fata de tigla metalica).

Pentru mai multe detalii despre fiecare sistem de invelitoare te asteptam in showroom-ul nostru. Vei avea parte de o experienta unica in aventura ta de a achizitiona sistemul de invelitoare. Informatiile pe care le vei primi sunt de o valoare mare si sunt foarte mici sansele ca sa primesti aceste informatii din alta parte. Garantam acest lucru.

De ce? Pentru ca avem cea mai bine instruita echipa de vanzari si pentru ca ne intereseaza ca munca noastra sa fie de calitate si sa genereze valoare pentru clientii nostri.

Un ACOPERIS SANATOS iti urez!

 

Livrati sistemele de invelitori in toata tara?

Da, facem livrari in toata tara. In functie de zona, livrarile se fac intre 24 si 72 de ore de la lansarea comenzii. Transportul este gratuit.

Ce grosime de zinc recomandati pentru tigla metalica de 0.5mm?

Majoritatea tiglelor metalice de 0.5mm au un strat de doar 225g Zinc/mp, ceea ce inseamna ca au o protectie la limita inferioara. Pentru o tigla metalica de 0.5mm este recomandat sa aiba o protectie de 275g Zinc/mp, daca iti doresti ca tigla metalica sa reziste 50 de ani.
Vezi detalii in videohttp://bit.ly/275g-zinc

Cum pot afla cat ma costa acoperisul?

Poti afla costul aproximativ al acoperisului folosind calculatorul de cost -> http://bit.ly/calculator-cost-acoperis . Iti poti configura oferta in functie de tipul, tiglei metalice, calitatea materiei prime, tipul de folie, accesorii si sistem de scurgere. Sau ne poti contacta la telefon 0756 112 111

Ce Garantii oferiti pentru montaj?

In functie de tipul de invelitoare ales si de accesorizarea pentru care se opteaza oferim garantii de la 2 pana la 7 ani de zile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • 39740 Vizitatori au citit aceasta postare.
  • Daca ti-a placut acest articol apasa
    sau
Adauga un comentariu