Mascota BDM

Evita greselile cand achizitionezi un sistem de invelitoare. Ai 10 strategii pentru a sti cum sa alegi oferta corecta!

DORESC GHIDUL

BDM Roof System - Distribuim tigla metalica Bilka, Budmat, Decra

Promo Ticket Facebook Portofoliu

Cele mai frecvente 15 intrebari ale clientilor despre tigla metalica


Postat de: Mircea - Expert BDM Roof System

21 octombrie 2019

Vreau sa va prezint top 15 intrebari pe care ni le pun clientii si raspunsurile la ele.

Cu siguranta cel putin la una din ele e posibil sa va fi gandit, asa ca recomandarea mea este sa cititi tot acest articol.

Sa incepem:

1. Care tigla metalica e mai buna?

Tigla metalica se produce dintr-o diversitate de materii prime, de diverse calitati.

Din pacate, toate tiglele metalice au 2 focare de coroziune care le limiteaza durata de viata la maxim 20 de ani. Iar singura tigla metalica ce are eliminate aceste focare este Budmat Venecja.

Puteti urmari videoul urmator pentru a vedea care sunt cele 3 motive pentru care tigla metalica obisnuita va rugini in maxim 20 de ani

-> http://bit.ly/3-motive-coroziune

2. Ce se intampla daca fie mai sunt necesare materiale sau daca mai raman materiale?

In momentul in care noi masuram acoperisul ne asumam contractul si devizul pe care le calculam.

Astfel daca exista situatia ca sa fie nevoie de o suplimentare de materiale din cauza erorilor noastre de calcul, noi vom suporta orice cheltuiala.

Nu veti plati nici macar un ban in plus fata de contract.

De asemenea, daca raman materiale care valoreaza mai mult de 3% din valoarea contractului acestea se vor returna si banii vor fi inapoiati.

3. De ce am suprafata de tigla metalica mai mare fata de suprafata structurii de lemn?

In cazul acoperisurilor realizate cu tigla metalica, aproximativ 13-15% din suprafata de tigla metalica o reprezinta pierderea rezultata din imbinarile panourilor de tigla metalica. Iar la acestea se vor adauga si pierderile ce vor rezulta in urma debitarii capetelor panourilor pe perimetrul apelor acoperisului.

Astfel incat pierderile la tigla metalica tot timpul vor depasi minim 20%.

Ceea ce inseamna ca daca aria acoperisului ar fi de 100mp, vei avea nevoie de minim 122 de mp de tigla metalica pentru a-ti realiza invelitoarea.

Noi, la BDM Roof System avem dezvoltat un software de calcul care ne ajuta sa calculam lungimile panourilor de tigla metalica personalizat pe fiecare proiect in parte, astfel incat sa avem pierderile reduse la minim.

Si, desi exista o practica in piata, nu vom face niciodata compromisul de a va oferta o suprafata mai mica, doar de dragul de a va lua ochii cu un pret mai mic si apoi sa va spunem ca nu ajunge tabla si sa va cerem bani suplimentar.

INTEGRITATEA e una din valorile companiei noastre.

4. Am gasit montaj mai ieftin, de ce sa va aleg pe voi?

In primul rand trebuie sa precizez ca din 2010 am montat acoperisuri pentru peste 2200 de locuinte.

Am montat diverse tipuri de invelitori de diverse calitati.

Si in toti acesti ani ne-am preocupat ca sa ne perfectionam stilul de montaj si sa cautam solutii pentru imbunatatirea sistemelor de acoperis.

Si astfel ne putem mandri ca avem cele mai bune echipe de montaj din zona Bucuresti-Ilfov, fapt ce este recunoscut de majoritatea producatorilor de tigla metalica.

Dar cel mai mult ne bucura recunostinta clientilor care au colaborat cu noi si care au parte de zile linistite in casa sub acoperisurile montate de noi.

Datorita experientei noastre oferim si cele mai mari garantii la montaj. In functie de sistemul si de accesorizarea aleasa oferim garantii de la 2 pana la 10 ani de zile.

Poti cere mai multe detalii consilierul de vanzari.

5. Chiar conteaza atat de mult sa am o tigla metalica cu Zinc 275g/mp fata de una cu 225g Zinc/mp?

DA. Sa explic de ce.

Tigla metalica nu va rugini niciodata in camp timp de 50 de ani. Pentru ca otelul este protejat de vopsea, grund si stratul de zinc.

In schimb, muchiile tablei sunt cele mai expuse coroziunii. Un strat de 225g Zinc/mp este la limita inferioara a protectiei pe care o poate asigura unei tigle metalice de 0.5mm.

Recomandat este sa avem minim 275g Zinc/mp pentru o tigla de 0.5mm.

Si am pregatit un video in care explic mai in detaliu acest fenomen, pe care vi-l recomand sa il urmariti -> https://acoperisuri.info/lp-zinc-275/

6. Cum pot sa diferentiez producatorii de tigla metalica ca sa fiu sigur ca am un produs bun?

Ne bucuram de fiecare data cand un client ne adreseaza aceasta intrebare.

Pentru ca da, e un subiect sensibil.

Din pacate marea parte dintre producatorii de tigla metalica nu respecta o regula esentiala in depozitarea si productia tiglelor metalice.

Mai exact nu respecta indicatia combinatelor siderurgice ca sa depoziteze rolele de materie prima la interior.

Si astel materia prima sufera vicieri ale calitatii, pentru ca, din cauza diferentelor de temperatura dintre zi si noapte in interiorul rolelor se produce condens.

Condens care face ca dupa aproximativ 3 saptamani de depozitare a rolelor la exterior sa inceapa sa degradeze stratul de vopsea.

Mai urat este ca acei producatori au in certificatul de garantie tot felul de articole dubioase care au ca rol sa iti anuleze orice sansa de a utiliza garantia respectiva.

Noi la BDM Roof System colaboram doar cu producatori care respecta toate normele de depozitare si productie(mai exact cu singurii producatori din Romania care respecta aceste norme esentiale).

Si poti detalia mai multe cu consilierul de vanzari.

Avem un video pregatit in care explicam mai pe larg acest subiect https://acoperisuri.info/lp-alegere-producatori-tigla-metalica/

7. Ce folie anticondens sa aleg?

Pe cea mai buna :). Iar urmatoarea intrebare e evident „care e cea mai buna?”

Trebuie sa plecam de la rolul foliei anticondens. Iar acesta este de a proteja de umiditate structura de lemn a acoperisului si termoizolatia de la nivelul acesteia.

Face asta permitand eliminarea din casa a vaporilor de aer cald si asigurand etanseitatea impotriva picaturilor de condens ce se creaza sub invelitoarea metalica.

Multe folii anticondens au o rezistenta termica de pana la maxim 70 de grade Celsius. Cum vara tigla metalica poate depasi temperaturi de peste 80 de grade Celsius, este clar ca acele folii se vor degrada si isi vor mai putea exercita rolul.

Si va veti trezi in casa dupa o perioada de timp cu infiltratii.

Recomandarea este sa achizitionati folii anticondens care sa aiba rezistenta la temperaturi extreme de minim 100 grade Celsius, cum este folia BDM 125 Standard Plus, si care sa aiba si setul de benzi adezive integrat, cum este folia BDM 140 Maxi SK2, din gama noastra de produse.

Pentru a vedea de ce este important ca foliile anticondens sa aiba un set de benzi adezive urmariti videoul din acest link https://acoperisuri.info/folie-anticonden/ si veti afla cum lipsa acestor benzi va poate afecta calitatea termoizolatiei de la nivelul acoperisului.

8. Cum sa fac vara sa nu imi genereze tigla metalica multa caldura in casa?

Sunt doua metode prin care puteti face asta.

Prima care este obligatorie, daca va doriti un sistem de invelitoare care sa reziste peste 50 de ani. Si ma refer la ventilarea sistemului de invelitoare.

Daca montati elemente de ventilare, sub tigla metalica se va crea un flux de aer, care va face ca temperatura in mansarda/pod sa fie mai mica cu pana la 2 grade celsius. Iar a doua metoda este sa montati in interiorul casei, sub termoizolatia cu vata minerala o bariera de vapori de tipul ISOFLECT Silver.

9. Daca ar fi casa dumneavoastra ce invelitoare v-ati pune?

Uitati, misiunea companiei mele este sa realizeze ACOPERISURI SANATOASE pentru clientii nostri, acoperisuri care sa reziste pe bune peste 50 de ani, sub care sa doarma linistiti si sa-si traiasca cele mai frumoase cliepe ale vietii.

Si facem asta prin:

– consiliere acordata de personal instruit

– ofertarea celor mai bune produse si solutii existente pe piata la momentul respectiv.

– montaje efectuate corect.

Din moment ce o mare parte din timpul meu o investesc in a cauta solutii noi si mai performante pe piata, in acest moment mi-as pune pe casa tigla metalica Budmat Venecja cu finisaj X-matt.

De ce? Pentru ca este singura tigla metalica care are eliminate focarele de coroziune ale tiglelor metalice obisnuite, fiind singura tigla metalica care poate pe bune sa atinga o durata de viata de peste 50 de ani.

Urmarind urmatoarele doua videouri pe care le-am pregatit veti intelege foarte bine la ce ma refer si, de ce BudMat Venecja, este cea mai buna tigla metalica din lume la ora actuale.

Video Focare de coroziune : https://acoperisuri.info/lp-focare-coroziune/

Video Budmat Venecja : https://acoperisuri.info/lp-budmat-venecja/

10. In afara de plata, eu ce trebuie sa mai asigur?

In afara de plata, doar 2 lucruri mai trebuie sa asigurati: – acces la lucrare pentru a putea realiza montajul. – curent electric.

In rest noi ne ocupam de tot.

Putem chiar sa asiguram aprovizionarea cu sipca de lemn, cuiele aferente si pazia de lemn.

11. Cat de mult deranjeaza zgomotul creat de ploaia pe tigla metalica?

Daca se realizeaza o termoizolatie corespunzatoare la nivelul structurii de lemn, zgomotul ploii pe tigla va fi aproape inexistent.

Foarte rar, la ploi torentiale si cu picaturi mari de apa s-ar putea auzi un mic zgomot, asa ca nu aveti de ce sa va faceti griji, chiar daca aveti dormitoare la mansarda. Budmat Venecja este tigla metalica care are cea mai lata suprafata de contact cu sipca de lemn, ceea ce face ca sa amortizeze si mai mult din zgomotul ce ar rezulta in urma impactului ploii cu tigla metalica.

12. Creaza tigla metalica condens?

Da, aceasta este principala problema a sistemelor realizate cu tigla metalica de care se tine mult prea putin cont.

Pe spatele panourilor de tigla metalica vom avea condens aproximativ 9-10 luni pe an, mai exact atat timp cat in interiorul casei vom avea o temperatura mai mare comparativ cu temperatura exterioara.

Mai mult, spatele panourilor de tigla metalica au o protectie mult mai slaba in comparatie cu „fata” tiglei metalice, iar riscul de aparitie a coroziunii este destul de mare.

Partea urata este ca in fiecare certificat de garantie, al oricarui producator de tigla metalica exista un articol care spune ca „garantia nu se acorda daca tigla metalica a stat in contact prelungit cu umiditatea.”, dar nu precizeaza ca acest fenomen apare din cauza condensului de sub tigla metalica.

Si ca sa evitati acest fenomen este obligatoriu sa ventilati sistemul de invelitoare. Urmarind acest video veti intelege exact la ce ma refer. https://acoperisuri.info/lp-sistem-de-ventilare/

13. Cat dureaza montajul invelitorii?

Pentru un acoperis cu suprafata de 200mp, montajul poate dura aproximativ 3 zile, dar in functie de perioada anului si de conditiile meteo, montajul se poate intinde si pe durata a 4 zile.

14. Garniturile suruburilor trebuiesc schimbate la fiecare 5 ani?

Este una din „minciunile” referitoare la sistemul de tigla metalica.

Suruburile cu care se fixeaza tigla metalica se dau in sipca de lemn.

Ceea ce realizeaza o fixare rigida si surubul nu mai are nici o sansa ca sa aibe vreun joc in pozitia respectiva.

Astfel garnitura de cauciuc se prezeaza foarte bine si, asa cum zicem noi, „vulcanizeaza” gaura facuta de surub in tigla metalica.

Aceasta garnitura etanseaza atat de bine pozitia respectiva incat ea ramane lipita pe tigla metalica chiar daca scoti surubul din tigla dupa o perioada de timp.

Si totusi exista si un sambure de adevar in aceasta pozitie.

Pentru ca foarte, foarte multi asa-zisi montatori de tigla metalica nu stiu cum sa inceapa corect montajul sipcilor de lemn, exista situatii cand nu reusesc sa dea surubul fix in pozitia unde este sipca de lemn. Si clar acel surub nu etanseaza foarte bine zona respectiva si vor aparea infiltratii.

Beneficiarii lucrarilor nu trebuie sa fie experti in acoperisuri, nu e treaba lor. Iar daca montatorii le spun ca a plouat din cauza surubului si nu din cauza ca au dat ei gresit gaura in tabla, o iau de buna.

15. Pot plati cu cardul?

Bineinteles. La noi puteti plati materialele cum va este dumneavoastra mai usor: cash, cu ordin de plata si chiar cu cardul.

Cu ce te putem ajuta?

Daca mai aveti vreo intrebare la care nu v-am oferit raspunsul va rog sa luati legatura cu noi. Contacteaza-ne.

Un ACOPERIS SANATOS iti urez!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • 27173 Vizitatori au citit aceasta postare.
  • Daca ti-a placut acest articol apasa
    sau
Adauga un comentariu