Mascota BDM

Evita greselile cand achizitionezi un sistem de invelitoare. Ai 10 strategii pentru a sti cum sa alegi oferta corecta!

DORESC GHIDUL

BDM Roof System - Distribuim tigla metalica Bilka, Budmat, Decra

Promo Ticket Facebook Portofoliu

Cum eviti putrezirea sipcii de lemn de sub acoperis


Postat de: Admin

6 aprilie 2020

CUM EVITI PUTREZIREA SIPCII DE LEMN DE SUB ACOPERIS

Nu este niciun secret ca tigla metalica este produsul cel mai des utilizat in realizarea invelitorilor pentru constructiile din Romania.

Dar pe cat de popular este acest produs pe atat de putin se acorda importanta modului de fixare a panourilor de tigla pe casa. 

Tigla metalica se fixeaza pe acoperis pe sipca de lemn, care reprezinta stratul suport pentru invelitoare. 

Despre modul de fixare a sipcii din lemn am vorbit in alt articol (Vezi Aici). In acest articol voi vorbi despre rezistenta fixarii tiglei metalice pe sipca de lemn pentru o durata de 50 de ani. 

 

In primul rand vom discuta despre modul in care sipca de lemn se poate degrada. O problema ar fi ca furnizorii de material lemnos nu livreaza intotdeauana o sipca de buna calitate.

O buna calitate a sipcii de lemn este reprezentata de cea care se livreaza gata debitata in centrul de cherestea si care este produsa si depozitata in spatii acoperite si ventilate.

O noua amenintare pentru calitatea si durata de viata a spicii de lemn o reprezinta cantitatea de condens creata sub invelitoarea de tigla metalica,

Sub tigla metalica se creaza umiditate timp de aproximativ 9-10 luni pe an, iar cantitatea de condens creste exponential in perioadele friguroase (Vezi detalii in articolul despre ventilarea acoperisului).

Inevitabil o parte importanta din aceasta cantitate de apa patrunde in sipca. Iar lemnul care sta constant umed va ajunge sa putrezeasca si sa se degradeze precoce. 

Atunci cand sipca putrezeste, rezistenta fixarii tiglei metalice pe casa va deveni diminuata. 

Solutii impotriva putrezirii putrezirii sipcii din lemn

Sipca de lemn isi poate pastra pentru un termen aproape nelimitat calitatea daca sunt indeplinite urmatoarele conditii:

  • Sa fie tratata cu un bait impotriva umiditatii. Astfel sipca de lemn va fi protejata impotriva umiditatii create sub invelitoare
  • Sistemul de invelitoare trebuie sa fie ventilat. Astfel se reduce cantitatea de condens de sub tigla metalica. Poti afla mai multe detalii despre importanta ventilarii sistemului de tigla metalica AICI. 

Astfel rezistenta fixarii tiglei metalice pe acoperis nu va fi afectata si nu vei risca sa te trezesti dupa cativa ani cu tabla zburata de pe casa. 

Uite, degeaba ai o tigla metalica performanta daca nu acorzi atentie rezistentei fixarii acesteia pe casa, astfel vei putea fi fortat sa schimbi invelitoarea mult mai repede decat ar trebui. 

 

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • 617 Vizitatori au citit aceasta postare.
  • Daca ti-a placut acest articol apasa
    sau
Adauga un comentariu