Mascota BDM

Evita greselile cand achizitionezi un sistem de invelitoare. Ai 10 strategii pentru a sti cum sa alegi oferta corecta!

DORESC GHIDUL

BDM Roof System - Distribuim tigla metalica Bilka, Budmat, Decra

Promo Ticket Facebook Portofoliu

Cum pot pasarile sa-ti deterioreze acoperisul? Ce poti face?


Postat de: Admin

18 august 2021

In acest articol iti vom explica cum iti pot deteriora pasarile acoperisul casei si ce solutii ai pentru a evita eventualele daune.

Pasarile pot sparge folia anticondens in zona de streasina

In zona de streasina, intre tabla si bordura de streasina /sortul de jgheab ramane un gol. In acest spatiu, exista sansa sa patrunda vrabiute care sa-si faca un cuib sub tabla. Acestea pot sparge folia anticondens.

Cand picaturile de condens curg pe folie si se duc in jgheab, daca ajung in zona unde folia a fost sparta, condensul nu se va mai duce in jgheab, ci va cadea prin scandura si se va duce in sageacul de lemn. Si, dupa cum bine stii, umiditatea deterioreaza lemnul.  

Solutia: instaleaza pieptene de streasina.

Ca sa previi aceasta situatie, e indicat sa folosesti pieptanul de streasina, care se monteaza intre sortul de jgheab si tigla metalica si impiedica orice sansa ca pasarile sa patrunda si sa strice folia anticondens si ulterior sa se deterioreze sageacul de lemn.

Piaptanul de streasina mai are si rolul de a asigura o buna ventilatie in interiorul zonei de streasina prin prevenirea patrunderii frunzelor luate de vant.

Cere o oferta de pret aici.

Gainatul este acid si poate deteriora acoperisul

Cand pasarile stau zilnic pe acoperisul tau, gainatul lor se va aduna pe suprafata acoperisului. Aceasta este o problema semnificativa, deoarece acesta este foarte acid si poate produce pagube. Vezi, de exemplu, daunele pe care le produce gainatul caroseriei auto.

Solutia: Poti instala un repelent cu laser, menit sa descurajeze activitatea pasarilor. Lumina emanata de acesta deranjeaza vizual pasarile si le determina sa zboare.  

Cuiburile de pasari pot infunda jgheaburile

Pe perioada primaverii, a verii si a toamnei, jgheaburile colecteaza si evacueaza apa pluviala de pe acoperis. Acestea protejeaza, de asemenea, peretii cladirii si fundatia de umezeala excesiva. Asadar, rolul lor este unul foarte important. Dar ce faci atunci cand pasarile mici isi construiesc cuiburi in jgheaburi si le infunda cu ramurele, bete sau pene?

Solutia: instaleaza banda antipasari.

Element de protectie impotriva pasarilor, cu multiple randuri de tepi, ce impiedica formarea cuiburilor pe suprafata jgheaburilor. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • 22 Vizitatori au citit aceasta postare.
  • Daca ti-a placut acest articol apasa
    sau
Adauga un comentariu