Mascota BDM

Evita greselile cand achizitionezi un sistem de invelitoare. Ai 10 strategii pentru a sti cum sa alegi oferta corecta!

DORESC GHIDUL

BDM Roof System - Distribuim tigla metalica Bilka, Budmat, Decra

Promo Ticket Facebook Portofoliu

Cum poţi avea infiltraţii în casă chiar dacă afară nu plouă sau ninge?


Postat de: Admin

30 octombrie 2021

Stiai ca poti avea infiltratii in casa chiar daca afara nu ploua sau ninge? Efectele temperaturii oscilante, care poate varia intre – 15℃ si + 70℃ la nivelul invelitorii metalice/acoperisului, precum si diferentele de umiditate ale aerului din interiorul si exteriorul cladirii, pot duce la formarea condensului sub acoperis, daca sistemul de ventilatie nu este unul eficient sau lipseste.

Prezenta apei din condensare la nivelul acoperisului poate avea efecte daunatoare asupra casei tale, fie asupra climatului intern (aparitia mucegaiului si mirosurilor neplacute), fie asupra materialelor din elementele acoperisului (scaderea capacitatii de izolare termica si diminuarea rezistentelor mecanice).Pentru a preveni actiunea nociva a condensului, masurile de termoizolare si ventilare sunt imperative.

Cum se formeaza condensul sub acoperis?

Condensarea acoperisului are o cauza foarte specifica: diferentele de temperaturi. Aerul cald din interiorul casei se ridica pana la acoperis, unde intalneste temperaturile mai scazute ale tiglei metalice. In spatele tiglei metalice se formeaza astfel condensul.

Iarna, acoperisul este cel mai mult predispus la formarea condensului, dar si in restul anului se poate forma, cand temperatura din exterior si cea din interiorul casei contrasteaza mult.

Iarna, cand acoperisul este acoperit de zapada, diferenta de temperatura dintre interior si exterior va fi foarte mare, iar formarea condensului este inevitabila. Apa formata si adunata din condens va ramane sub invelitoare, deoarece zapada blocheaza scurgerea. Mai rau, daca apa de sub tigla ingheata, atunci daunele vor fi si mai mari. Chiar daca nu e zapada pe timp de iarna, tot se poate forma condens, caci caldura din casa contrasteaza cu frigul de afara. Mai mult, daca afara bate vantul cand temperatura este mica, va fi mult mai mult aer rece care va face ca aerul cald care ajunge pe spatele tablei sa se transforme in picaturi de roua.

Vara, tot nu scapam de condens, cand in casa avem temperaturi mai mari decat afara. In unele nopti din iunie si pe final de august, temperaturile coboara la 15-17 grade Celsius, in timp ce in casa avem in jur de 24-26 grade Celsius. Astfel, dimineata se creeaza picaturi de roua sau condens pe spatele tiglei metalice.

Termoizolatia este importanta

Asigura-te ca plafoanele sunt izolate suficient, ca acoperisul este asezat ermetic, ca spatiul de sub acoperis sau din mansarda are suficienta ventilare, ca materialele termoizolante au fost instalate corect si ca nu s-au folosit materialele de calitate inferioara la instalarea acoperisului.

Termoizolatia nu va anula condensul, dar va incetini aparitia acestuia. Daca termoizolezi corect acoperisul, aerul cald care se ridica din interiorul casei va fi blocat, va ramane in interiorul casei, va incalzi termoizolatia si prin refractie, cantitatea mica de aer cald care va intra in contact cu invelitoarea va crea foarte putin condens. Acest condens va fi eliminat rapid de sistemul de ventilare.

Astfel, elementele de ventilare sunt foarte importante, caci elimina umiditatea din spatele tiglei metalice.

Elementele de ventilare – extrem de importante

Elementele de ventilare vor face un flux de aer sub tabla, care va elimina condensul de sub invelitoare.Astfel, cu o buna termoizolatie si un sistem de ventilare corect nu se va mai crea umiditate pe spatele foii de tabla.

In plus, cu ajutorul elementelor de ventilare, elimini si riscul ca iarna sa-ti ploua pe la jgheab din cauza ghetii.

Mai mult, sistemul de ventilare elimina riscul ca folia anticondens sa se degradeze si sa apara cantitati foarte mari de condens, in timp. Folia anticondens este o componenta esentiala a sistemelor de invelitoare. Rolul ei este de a pastra structura de lemn uscata si ventilata si de a preveni scaderea randamentului termoizolatiei, realizate la nivelul acoperisului.

Mai multe informatii despre VENTILAREA SISTEMULUI de acoperis cu tigla metalica gasesti aici.

Comanda online accesorii pentru sistemul de ventilare, folosind datele de contact de aici.

Banda ventilare
 
Cos ventilare
Element de ventilare
 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • 71 Vizitatori au citit aceasta postare.
  • Daca ti-a placut acest articol apasa
    sau
Adauga un comentariu