Mascota BDM

Evita greselile cand achizitionezi un sistem de invelitoare. Ai 10 strategii pentru a sti cum sa alegi oferta corecta!

DORESC GHIDUL

BDM Roof System - Distribuim tigla metalica Bilka, Budmat, Decra

Promo Ticket Facebook Portofoliu

Ţigla metalică rugineşte?


Postat de: Admin

6 noiembrie 2021

Cand aud cuvantul „metal”, multi se gandesc automat ca este posibil ca tigla sa rugineasca. Insa nu este adevarat in cazul tiglei metalice de calitate inalta.

Tigla metalica este adesea optiunea nr. 1 pentru acoperisul caselor, datorita raportului bun calitate/pret. In plus, inovatiile recente permit o instalare rapida; tigla metalica modulara se pozitioneaza pe acoperis asemenea unui puzzle, ceea ce face ca montajul sa fie o placere.

Cum identifici o tigla de calitate, care NU rugineste?

1. Tigla de calitate este realizata din otel rezistent, depozitat in spatii acoperite si ferite de umezeala si are straturi de protectie.

Materia prima nu trebuie depozitata la exterior, deoarece, din cauza diferentelor de temperatura dintre zi si noapte, in interiorul rolelor de tabla se poate crea umiditate. Mai intai va incepe sa se degradeze stratul exterior si apoi cel de protectie de pe spatele foliilor de tabla. Iar daca depozitarea la exterior depaseste 45 de zile, exista riscul aparitiei ruginei.

BDM Roof Systems colaboreaza doar cu producatori care depoziteaza materia prima in spatii acoperite, precum producatorii polonezi Budmat si Impro si producatorul roman Bilka. De asemenea, pentru produsele recomandate ofera certificat de provenienta a materiei prime.

Tigla metalica Budmat Venecja produsa din materia Green Coat X-Matt de la combinatul SSAB din Suedia are o protectie a otelului de 275g/Zn pe m2 si are in spatele panoului de tabla o dubla protectie, realizata din strat de poliester de 10 microni si un lac de protectie impotriva umiditatii de 5 microni. Vopseaua tiglei metalice Budmat Venecja este una de tip poliuretan, cu o rezistenta la decolorare si la zgariere mai mare cu cel putin 50% comparativ cu vopselurile de tip poliester.

De ce sunt aceste caracteristici importante?

Grosimea stratului de zinc are o importanta majora in protejarea muchiilor tablei, indiferent ca vorbim de muchiile unui panou intreg sau de muchiile rezultate in urma debitarii tiglei metalice. Cu cat stratul este mai gros, cu atat in urma decupajelor efectuate muchiile tablei vor avea o protectie mai buna si produsul o durata de viata mai mare. Pentru o tabla de 0,5 mm este recomandat sa avem un strat de minimum 275 g de Zn pe m2, astfel incat protectia sa fie de durata. Insa, majoritatea tiglelor metalice au un strat de zinc de 225 g pe m2.

Spatele panourilor de tigla metalica este partea tablei care are contact cu apa, aproximativ 9-10 luni din an. Astfel, in aceasta zona vom avea condensul creat de interactiunea aerului cald care iese din interiorul casei si suprafata tiglei metalice. Daca aceasta zona are un strat de protectie de sub 10 microni, riscul de aparitie a coroziunii este destul de mare. Si, din pacate, peste 90% din materiile prime utilizate in Romania pentru productia de tigla metalica au un strat protector de 5-7 microni. Riscul de coroziune este cu atat mai mare cu cat sistemul de tigla metalica nu este ventilat.

2. Tigla de calitate, precum Tigla metalica Budmat Venecja, are orificiile de fixare realizate din fabricatie.

Acest lucru permite imbinari perfecte in timpul montajului. Astfel, se elimina riscul de formare a focarelor de coroziune datorita spanului rezultat in momentul forarii tiglei metalice cu suruburile autoforante.

In cazul altor tigle metalice, se creeaza un focar de coroziune la punctul de imbinare a 4 foi de tigla metalica in momentul forarii cu surubul autoforant. Modul in care esti obligat sa imbini placile de tigla metalica favorizeaza aparitia focarului de coroziune. Mai exact, cand se foreaza cele 4 panouri de tigla cu surub, va ramane pilitura metalica; aceasta in timp va rugini. De asemenea, cel de-al patrulea panou din zona imbinarii este cel mai expus la contactului cu umiditatea generata de condensul produs sub invelitoare.

3. Tigla de calitate are o ranforsare interioara a partii frontale, astfel ca nu retine apa si elimina focarele de coroziune.

Majoritatea profilelor de tigla metalica au o terminatie frontala de 1-3 cm. Aceasta zona a panoului tiglei metalice va fi o piedica in scurgerea fluenta a apei de pe acoperis. Indiferent de inclinatia acoperisului, aceasta terminatie va retine o anumita cantitate de apa, chiar si dupa ce restul suprafetei tablei se va usca. Astfel, in aceasta zona poate aparea coroziunea. Acest focar de coroziune, alaturi cel prezentat anterior, fac ca rugina sa apara pe invelitoare in maximum 20 de ani de la montajul tiglei metalice. Si asta indiferent de profil, indiferent de calitatea materiei prime.

Toate acestea, dar si alte avantaje, fac ca Tigla metalica Budmat Venecja sa reziste pe bune 50 de ani, de doua ori mai mult decat tiglele metalice traditionale.

Vrei o tigla metalica durabila, fara vicii de calitate, care sa te tina, pe bune, 50 de ani? Apeleaza la expertiza echipei BDM Roof Systems!

Suntem distribuitorii oficiali in Romania pentru tigla metalica Budmat Venecja, sistemul revolutionar de tigla care are eliminate focarele de coroziune ale tiglelor metalice obisnuite si care poate rezista PE BUNE peste 50 de ani.

Avem o experienta de peste 10 ani in domeniul sistemelor de invelitori de acoperis, timp in care au realizat peste 3.000 de proiecte.

Oferim certificate de calitate si de provenienta a materialelor.

Oferim garantie indelungata pentru produse, manopera.

Ne angajam contractual in privinta corectitudinii devizului realizat, acoperind eventualele costuri suplimentare care nu au fost mentionate.

Asiguram cel mai inalt standard de calitate la montaj.

Asiguram transport gratuit pentru tigla achizitionata.

Avem cel mai profesionist showroom din Romania, cu cei mai pregatiti consilieri de vanzari, care doresc sa ajute oamenii sa beneficieze de acoperisuri durabile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • 14 Vizitatori au citit aceasta postare.
  • Daca ti-a placut acest articol apasa
    sau
Adauga un comentariu