Mascota BDM

Evita greselile cand achizitionezi un sistem de invelitoare. Ai 10 strategii pentru a sti cum sa alegi oferta corecta!

DORESC GHIDUL

BDM Roof System - Distribuim tigla metalica Bilka, Budmat, Decra

Promo Ticket Facebook Portofoliu

DE CE ZBOARA ACOPERISURILE CU TIGLA METALICA?


Postat de: Admin

13 mai 2020

DE CE ZBOARA ACOPERISURILE CU TIGLA METALICA?

Clima e intr-o continua schimbare, cred ca nu este vreo noutate.

E evident ca in decursul unui an sunt furtuni din ce in ce mai puternice si, dupa fiecare astfel de eveniment vedem la televizor sau in social media cum zboara de pe constructii acoperisurile.

Si atunci trebuie acordata o atentie cat mai mare fixarii sistemului de invelitoare astfel incat acesta sa ramana pe casa si sa nu ajunga in curtea constructiei.

Daca ne uitam mai cu atentie la acoperisurile zburate cu tigla metalica vom observa ca nu panouri individuale se desprind din invelitoare. Asta pentru ca foile sunt tesute intre ele cu suruburile autoforante, si astfel se sustin intre ele.

Ce vom vedea in schimb e ca au zburat bucati intregi de acoperis. Iar acest lucru s-a intamplat pentru ca sipcile de lemn s-au desprins de pe structura de lemn a acoperisului.

CARE ESTE CAUZA?

Practica uzuala la peste 90% dintre firmele care se ocupa cu montajul sistemelor de tigla metalica este sa fixeze cele doua scanduri de sipca cu cuie de 8cm lungime. Insa aceste cuie nu sunt destul de lungi astfel incat sa intre destul de mult in capriorul de lemn pentru a asigura o fixare solida. Puteti vedea mai bine in pozele de mai jos.

GRAFIC FIXARE SIPCA CU CUIE DE 8 CM

Asa cum puteti observa in poza alaturata cuiele de 8cm care fixeaza primul rand de sipca patrund doar 3cm in capriorul de lemn, iar cuiele care fixeaza al doilea rand de sipca patrund doar 0,5cm in capriorul de lemn.

In aceste conditii este normal ca la rafale extrem de puternice de vant acoperisul sa nu reziste pe constructie.

CE ESTE RECOMANDAT DE FACUT?

O solutie mai economica ar fi utilizarea cuielor de 10 cm pentru fixarea celor doua randuri de sipca. Pentru ca, asa cum observati in poza de ma jos acestea patrund mai mult in capriorul acoperisului.

Exista o problema si in acest caz. Si aici ma refer la faptul ca, din cauza grosimii cuielor de 10cm , in momentul in care sunt batute in sipca, vor exista situatii cand sipca va crapa. Ceea ce nu e de dorit daca vrem ca acoperisul sa ramana la locul lui pe casa.

GRAFIC FIXARE SIPCA CU CUIE DE 10 CM

Asa cum puteti observa in poza alaturata cuiele de 8cm care fixeaza primul rand de sipca patrund doar 0.3cm in capriorul de lemn , iar cuiele care fixeaza al doilea rand de sipca patrund doar 0.5cm in capriorul de lemn.

Cea mai buna solutie este sa utilizam pentru fixarea sipcilor fie cuie striate fie suruburi autofiletante

Acestea nu vor crapa sipca de lemn cand se fixeaza si au o rezistenta la scoaterea din lemn de cel putin 5X mai mare, comparativ cu cuiele normale.

MERITA INVESTITIA IN CUIE STRIATE SAU SURUBURI?

Pai, aici ai de pus in balanta doua lucruri. Sa cheltui cateva sute de lei in plus pentru siguranta ta sau sa iti asumi riscul ca, in cazul unei furtuni extrem de puternice acoperisul sa iti zboare de pe casa, sa pierzi o suma enorma de bani cu inlocuirea acestuia si sa nu mai vorbim de stresul si deranjul prin care vei trece.

Am intalnit destui oameni trecuti prin aceasta situatie si stiu cat de puternic erau afectati.

Si pentru ca nu imi doresc ca si tu sa treci prin astfel de clipe, am scris acest articol care sper sa iti fie de folos.

In final vreau sa iti reamintesc ca daca iti doresti sa te ajutam cu un acoperis care sa reziste pe bune peste 50 de ani, da click pe butonul de mai jos, lasa-ne datele de contact si cei mai buni consilieri din aceasta industrie te va ajuta cu drag.

Te-ar mai putea interesa si:

Ce tip de invelitoare sa alegi pentru acoperis?

  Ce tip de invelitoare sa alegi pentru acoperis, tigla metalica sau tigla ceramica? Cu siguranta, inante sa te apuci sa iti construiesti casa sau cand iti planificai schimbarea invelitorii vechi, ai trecut prin provocarea alegerii sistemului de invelitoare pe

Afla mai mult »

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • 655 Vizitatori au citit aceasta postare.
  • Daca ti-a placut acest articol apasa
    sau
Adauga un comentariu
× Cu ce vă putem ajuta?